وزیر امور خارجه ارمنستان: تقریباً روزانه با تهران و مسکو در ارتباط هستیم رویترز: حماس بر غزه مسلط است روسیه: ترامپ توانایی توقف سیاست بدخواهانه آمریکا در اوکراین را دارد ۲ کشته در حمله با چاقو در آلمان موافقت اغلب بزرگسالان آمریکایی با اخراج مهاجران در پی لغو قرارداد با روسیه؛ سوریه بندر طرطوس را باز پس گرفت دیدار زلنسکی با رئیس رژیم صهیونیستی گروسی: دولت ترامپ مایل به دستیابی به توافق تازه با ایران است ارتش آمریکا هزاران نیروی دیگر به مرز با مکزیک اعزام می‌کند دوحه: مذاکرات درباره مرحله دوم آتش‌بس در غزه شروع شود حماس: هماهنگی امنیتی میان تشکیلات خودگردان و اسرائیل به سطح فاجعه‌باری رسیده است احتمال توافق وزرای خارجه اتحادیه اروپا بر سر کاهش تحریم‌های سوریه دبیرکل سازمان ملل: ایران به نگرانی‌ها درباره برنامه هسته‌ای‌اش رسیدگی کند ظریف در اجلاس «داووس»: حکومت تصمیم گرفته است که به زنان فشار وارد نکند جزئیات جدید درباره ساختار وزارت دفاع آتی سوریه

شرایط عربستان برای توقف تجاوز نظامی علیه یمن

خبرگزاری رویترز به نقل از سه منبع، از پیشنهادهای عربستان سعودی به دولت نجات ملی یمن برای توقف تجاوز نظامی آن علیه یمن خبر داد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۱۱ - ۲۷ آبان ۱۳۹۹ - 2020 November 17
کد خبر: ۶۷۲۱۸

به گزارش راهبرد معاصر خبرگزاری رویترز به نقل از سه منبع آگاه اعلام کرد که عربستان سعودی در گفت‌وگوهایی سطح بالا به اطلاع دولت نجات ملی یمن رسانده است که می‌خواهد در ازای اعلام آتش‌بس در یمن، یک منطقه حائل بی طرف با این کشور ایجاد کند.

منابع رویترز گفتند: «عربستان سعودی طی گفت‌وگوهایی بلندپایه، به اطلاع حوثی‌ها (دولت نجات ملی یمن در صنعاء) رسانده است که اگر این گروه با ایجاد منطقه حائل در طول مرز عربستان موافقت کند، ریاض پیشنهاد سازمان ملل برای ایجاد آتش‌بس در یمن را امضا خواهد کرد».

طبق گزارش رسانه‌ها،‌ عربستان سعودی فروردین سال ۱۳۹۴ قصد داشت طی چند هفته جنبش انصارالله یمن را سرکوب کند و کنترل کل کشور یمن را در اختیار بگیرد اما این کشور با صرف میلیاردها دلار و به جا گذاشتن هزاران کشته از مردم یمن، اصطلاحا در باتلاق این جنگ گرفتار شده و نتوانسته سد مقاومت مردم یمن را بشکند.

دولت دونالد ترامپ از بزرگترین حامیان ریاض در جنگ یمن است و اکنون با شکست در انتخابات، ریاض در پی نجات خود از باتلاق یمن است تا به شکلی آبرومندانه از آن خارج شود.

رویترز نوشته است: «اگر این توافق حاصل شود، بزرگ‌ترین موفقیت در تلاش‌ها برای دستیابی به توافق سیاسی در یمن از زمان آغاز درگیری این کشور در سال ۲۰۱۴ است».

منابع رویترز در عین حال گفتند: «اگر دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا قبل از ترک منصب خود، تهدیدها درباره تروریستی شمردن جنبش حوثی را عملی کند، این جنبش که صنعاء، شمال یمن و بخش بیش‌تر مناطق پرجمعیت یمن را در کنترل خود دارد، احتمالا تمایل کم‌تری برای همکاری با عربستان داشته باشد.»

دو منبع از این سه منبع در گفت‌وگو با رویترز مدعی شد: «دو طرف (عربستان سعودی و صنعاء) که مذاکرات مجازی با یکدیگر داشته‌اند در مقطع اخیر سطح نمایندگی خود در مذاکرات را بالا بردند و محمد عبدالسلام مذاکره کننده ارشد حوثی‌ها و یک مقام ارشد سعودی در آن حضور داشتند».

منابع رویترز افزودند که ریاض از طرف حوثی‌ها ضمانت‌های امنیتی بیشتری از جمله ایجاد منطقه حائل در مرز با شمال یمن را تا زمان تشکیل دولت انتقالی در یمن با حمایت سازمان ملل درخواست کرده است.

رویترز نوشت: «ریاض از نیروهای حوثی می‌خواهد برای جلوگیری از حملات و آتش توپخانه آنها یک مسافتی را در طول مرز با عربستان ترک کنند و در مقابل عربستان محاصره هوایی و دریایی را در چارچوب پیشنهاد ویژه سازمان ملل برای توقف درگیری کاهش خواهد داد که این امر شامل پایان دادن به حملات در مرزهاست».

این در حالی است که حضور نیروهای ارتش و کمیته‌های مردمی یمن در مرز شمال یمن با عربستان برای مقابله با تجاوز نیروهای ارتش عربستان سعودی و مزدوران آن است که تقریبا به شکل روزانه مناطق غیرنظامی در این نوار مرزی را هدف گرفته و از آغاز تجاوز نظامی ائتلاف سعودی به یمن، صدها شهروند یمنی فقط در این منطقه کشته و زخمی شدند.

عربستان سعودی در رأس یک ائتلاف عربی و تحت حمایت آمریکا، از ششم فروردین ۱۳۹۴ با ادعای تلاش برای بازگرداندن رئیس جمهور مستعفی یمن به قدرت اقدام به تجاوز نظامی به یمن و محاصره زمینی، هوایی و دریایی این کشور کرد. این تجاوز نظامی هیچ کدام از اهداف ائتلاف سعودی را محقق نکرد و فقط با کشته و زخمی شدن ده‌ها هزار یمنی، آواره شدن میلیون‌ها نفر، به بار آمدن خرابی برای زیرساخت‌های این کشور و گسترش قحطی و گرسنگی و بیماری‌های واگیردار همراه شده است.

مقامات سعودی تاکنون چندین بار از تصمیم برای ایجاد آتش‌بس در یمن خبر داده‌اند؛ اما هیچ گاه از شدت حملات خود به یمن نکاسته و اقدامی برای کاهش یا رفع محاصره همه جانبه آن نکردند و در مواردی با بهره‌برداری از تاکتیک آتش‌بس بر حملات خود افزوده‌اند.

فردا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار